Info

Deze cursus is een versie van de training "Ik Leer Leren" van Tea Adema.

Deze online versie is verder uitgewerkt en mogelijk gemaakt door: Anna van Dooren



Leren is complex. Kinderen moeten veel leren en de eisen worden steeds strenger. Deze cursus/training kan gebruikt worden als handleiding en helpt om inzicht te krijgen in het proces van leren. Deze cursus richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren.

Ik leer leren is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen die op de een of andere wijze moeite hebben met leren. Het programma is ook geschikt voor pubers en jongeren die leren een uitdaging vinden en tegen problemen aanlopen. Als brugklastraining is deze training een aanrader om elk kind dat extra steuntje in de rug mee te geven.

Door de training kunnen kinderen leren omgaan met:

  • Concentratie
  • Faalangst
  • Nieuwe vakken
  • Plannen en organiseren
  • Hoe ze hun werk kunnen maken
  • Tijd
  • Inschatten van inspanning
  • Inzicht in hun eigen effectiefste manier van leren op het gebied van lesstof, talen en symboliek


Voor jongere kinderen, is deze cursus een mooie voorbereiding om te leren omgaan met alle verschillende facetten van leren in het hier en nu en voor de toekomst.

Voor hoogbegaafden kinderen en kinderen die in plusklassen zitten, kan het programma een toegevoegde waarde hebben en een extra uitdaging zijn.

Voor pubers en jongeren die al gevorderd zijn in het onderwijs maar vastgelopen zijn kan deze cursus een goede keus zijn om het leerproces weer op de rail te krijgen.








Wie is Tea Adema?

Tea Adema is coach voor kinderen, jongeren en ouders en opleider van beroepskrachten op het gebied van kinderen en hun ouders. Zij was één van de eerste kindercoaches in Nederland en heeft verschillende materialen en programma's voor het coachen van kinderen en jongeren ontwikkeld. Vanaf 2009 geeft ze opleidingen en trainingen voor de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach.

Complete and Continue  
Discussion

0 comments